Image of Morgan Freeman

Morgan Freeman

Ο Μόργκαν Πόρτερφιλντ Φρίμαν, Τζ. (αγγλικά: Morgan Porterfield Freeman, Jr.), γεννημένος την 1η Ιουνίου 1937, είναι Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Μέμφις και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1980. Βραβεύτηκε με Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Million Dollar Baby». Έχει προταθεί για όσκαρ άλλες τέσσερις φορές, εκ των οποίων τρεις φορές για όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για τις ταινίες: Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι (Driving Miss Daisy, 1989), Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption, 1994) και Ανίκητος (Invictus, 2009), καθώς και μια φορά για όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία Το δόκανο (Street Smart, 1988).


Διάβασε την βιογραφία στο Wikipedia db | Διάβασε την βιογραφία στο Wikipedia Wikipedia
Γεννημένος/η::
Jun 1, 1937 Σε Memphis, Tennessee, USA
Συμμετέχει σε::
45
Πρωτοεμφανιζόμενος/η::
Στο movie Γκλόρι, ο Δρόμος για τη Δόξα 1989-12-15
Τελευταία δουλειά::
Ταίνια Ben-Hur 2016-08-17
Γνωστός για
Poster of Dolphin Tale 2
Poster of Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή
Φιλμογραφία
Ταίνια Ben-Hur Ilderim 2016-08-17
Ταίνια London Has Fallen Vice President Alan Trumbull 2016-03-02
Ταίνια Now You See Me 2 Thaddeus Bradley 2016-06-02
Ταίνια Last Knights Bartok 2015-04-03
Ταίνια Momentum Senator 2015-08-01
Ταίνια Ted 2 Patrick Meighan 2015-06-25
Ταίνια Κυριαρχία Joseph Tagger 2014-04-16
Ταίνια Lucy Professor Norman 2014-07-14
Ταίνια The Lego Movie Vitruvius (voice) 2014-02-06
Ταίνια 5 Flights Up Alex Carver 2014-09-05
Ταίνια Dolphin Tale 2 Dr. Cameron McCarthy 2014-09-12
Ταίνια Oblivion Malcolm Beech 2013-04-10
Ταίνια Olympus Has Fallen Speaker Trumbull 2013-03-20
Ταίνια Last Vegas Archie 2013-11-01
Ταίνια Now You See Me Thaddeus Bradley 2013-05-29
Ταίνια The Magic of Belle Isle Monte Wildhorn 2012-07-06
Ταίνια Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή Fox 2012-07-20
Ταίνια Dolphin Tale Dr. McCarthy 2011-09-23
Ταίνια RED Joe Matheson 2010-10-13
Ταίνια Thick as Thieves Keith Ripley 2009-01-09
Ταίνια The Maiden Heist Charles 2009-05-09
Ταίνια Wanted Sloan 2008-06-12
Ταίνια Ο Σκοτεινός Ιππότης Lucius Fox 2008-07-16
Ταίνια Feast of Love Harry Stevenson 2007-09-28
Ταίνια Χωρίς Ιχνη Jack Doyle 2007-10-19
Ταίνια Το Στοίχημα του Σλέβιν The Boss 2006-04-07
Ταίνια Batman Begins Lucius Fox 2005-06-14
Ταίνια Unleashed Sam 2005-02-02
Ταίνια Edison Moses Ashford 2005-07-29
Ταίνια War of the Worlds Narrator (Voice) 2005-06-23
Ταίνια Μισοτελειωμένη Ζωή Mitch Bradley 2005-09-09
Ταίνια Million Dollar Baby Eddie Scrap-Iron Dupris 2004-12-14
Ταίνια Ονειροπαγίδα Col. Abraham Curtis 2003-03-21
Ταίνια Απόλυτος Κίνδυνος DCI William Cabot 2002-05-31
Ταίνια Η Μέθοδος της Αράχνης Alex Cross 2001-04-06
Ταίνια Nurse Betty Charlie 2000-09-08
Ταίνια Under Suspicion Captain Victor Benezet 2000-09-24
Ταίνια Hard Rain Jim 1998-01-16
Ταίνια Deep Impact President Tom Beck 1998-05-07
Ταίνια Kiss The Girls Alex Cross 1997-10-03
Ταίνια Το Ξέσπασμα Billy Ford 1995-03-10
Ταίνια Se7en Detective Lt. William Somerset 1995-09-22
Ταίνια Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ Ellis Boyd 'Red' Redding 1994-09-23
Ταίνια Ρομπέν Των Δασών Azeem 1991-06-14
Ταίνια Γκλόρι, ο Δρόμος για τη Δόξα Sgt. Maj. John Rawlins 1989-12-15